Blog

 

Enkele artikels die ik geschreven heb die mogelijk interessant kunnen zijn voor je

Alternatieven voor de pil

De pil is nog steeds het standaard voorgeschreven anticonceptiemiddel voor veel jonge vrouwen. Maar wat als de pil niets voor jou is? Dan zijn er gelukkig een heel aantal alternatieven die je kan bespreken met je arts.

 

Eerder schreven we al over de voor- en nadelen van de pil. Hoewel veel vrouwen er best tevreden over zijn, lees je de laatste tijd steeds vaker negatieve verhalen over de pil. Sommige vrouwen krijgen erg last van stemmingswisselingen, of hebben geen zin meer in seks, en dat is uiteraard niet de bedoeling. Lees verder voor enkele alternatieven voor de pil.

 

Lees verder

Vaginisme

Vaginisme is een seksueel probleem waarmee veel vrouwen te maken krijgen en dat negatieve gevolgen kan hebben voor het zelfbeeld, de intimiteit met de partner en uiteraard de tevredenheid met het seksleven. Gelukkig zijn er een aantal effectieve behandelingen, waarover je hieronder meer kan lezen. Ook de oorzaken en de verschillende vormen van vaginisme komen aan bod.

 

Vagiwat? Lees verder

Mijn lief heeft meer zin in seks dan ik

In het begin van een relatie hebben beide partners meestal veel zin om te vrijen. Maar wanneer de eerste verliefdheid is weggeëbd, ontstaat er vaak een verschil in verlangen waarbij de ene partner meer of minder zin heeft dan de andere. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als je er als koppel een goed compromis over kan sluiten. Maar als een van jullie echt onder de situatie gaat lijden, is het tijd om actie te ondernemen.

 

Lees verder

Mijn vriend komt te snel klaar

Wat vroegtijdig klaarkomen, of premature ejaculatie, juist betekent, is voor iedereen anders. Sommige mannen houden het maar enkele seconden vol, anderen zijn met een kwartier nog altijd niet tevreden. Premature ejaculatie kan een echte domper zijn op het seksleven en de intimiteit van jou en je partner, maar niet getreurd: pak het probleem aan met deze tips.

 

Lees verder

Interessante websites

Vlaamse Vereniging voor Seksuologie

Sensoa

Transgender infopunt

Jong & Van Zin

Cavaria

Wel Jong Niet Hetero

Zanzu

Merhaba

Aditi

HIV SAM Project

Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving

Stop it Now! Voor mensen met pedofiele gevoelens

Donorfamilies vzw

De verdwaalde ooievaar

Kinderwens Vlaanderen