Mijn vriend komt te snel klaar

Wat vroegtijdig klaarkomen, of premature ejaculatie, juist betekent, is voor iedereen anders. Sommige mannen houden het maar enkele seconden vol, anderen zijn met een kwartier nog altijd niet tevreden. Premature ejaculatie kan een echte domper zijn op het seksleven en de intimiteit van jou en je partner, maar niet getreurd: pak het probleem aan met onderstaande tips.

 

  • Vraag je vriend enkele uren voor jullie seks gaan hebben te masturberen. Daardoor zal hij het langer volhouden en bovendien is masturbatie een goede manier om je lichaam te leren kennen. Zo leert je vriend te voelen wanneer zijn orgasme eraan komt.

  • Start-stop techniek: als je vriend voelt dat hij bijna gaat klaarkomen, stop dan even met vrijen. Wanneer de opwinding wat is gezakt, kunnen jullie verder doen. Herhaal deze methode enkele keren na elkaar tot op het point of no return: nu kan je vriend zijn orgasme echt niet meer tegenhouden.

  • Squeeze-techniek: dat klinkt pijnlijk, maar is het niet. Wanneer het orgasme van je vriend nadert, drukt hij krachtig met duim en wijsvinger op de onderkant van de eikel om de ejaculatiereflex te onderbreken. Dat kan je eventueel combineren met de start-stop techniek.

  • Je kan bij de apotheker een verdovende crème kopen die je op de penis aanbrengt om de gevoeligheid te verminderen en het orgasme uit te stellen. Een nadeel is wel dat de crème ook de vagina minder gevoelig kan maken. Gelukkig zijn er condooms te koop met aan de binnenkant een verdovend stofje, bv. Durex Performa. Op die manier wordt enkel de penis verdoofd.

Maar de belangrijkste tip van allemaal blijft toch: praat erover! Communicatie is de sleutel tot lekkere seks. Zolang jullie allebei bevredigd zijn, doet de duur er uiteindelijk niet toe. Bovendien komen de meeste vrouwen niet klaar door penetratie. Aandacht besteden aan voor- en naspel is dus essentieel.

Vergeet niet: mannen kunnen geen gedachten lezen. Vertel hem daarom wat je fijn vindt en wat je wilt dat hij doet tussen de lakens. Denk trouwens niet dat het enkel voor jou lastig is, je vriend zit er waarschijnlijk ook erg verveeld mee en zijn zelfvertrouwen kan een flinke deuk gekregen hebben.

En hé, ook al is je vriend klaargekomen, hoeft dat niet te betekenen dat jullie vrijpartij erop zit! Bereid jullie gewoon voor op rondje nummer twee (of drie).

 

 

 

Meer interessante artikels?